Tort zrobiłam na podstawie przepisu na
TORT TRUSKAWKOWY, zamiast truskawek dałam wiśnie z kompotu. Sokiem nasączyłam biszkopty, a wiśnie zmieliłam w mikserze i połączyłam je z serkiem mascarpone i ubitą śmietaną. Biszkopt upiekłam w formie o średnicy 20 cm. Wyszedł bardzo wysoki więc podzieliłam go aż na 4 części. Kremu spokojnie wystarczyło do środka.
Oprócz składników w
przepisie UŻYŁAM:
- 1 kompot z wiśni ze słoika 300 ml,
- 500 ml śmietany 30 %,
- 2 śmietan-fixy,
- 2 łyżeczki cukru pudru,
- barwniki: żółty, niebieski i czerwony,
- owoce z puszki i kilka wiśni z kompotu,
- czekoladę deserową w płatkach.
Śmietanę ubiłam z cukrem pudrem i śmietan-fixami. Obłożyłam tort, a to co pozostało zabarwiłam barwnikami i udekorowałam tort, wyciskając różne wzorki szprycą i układając owoce. Boki ozdobiłam płatkami czekolady. :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz