poniedziałek, 18 listopada 2013

TORT TRUSKAWKOWY NA ROCZNICĘ ŚLUBU.

Tort zrobiłam z przepisu na Tort Truskawkowy, jedynie truskawki były mrożone i uprzednio rozmrożone i odsącząne na sicie, aby woda nie rozpuściła masy. Biszkopty nasączyłam właśnie tym sokiem powstałym z rozmrożenia. Do ozdobienia boków użyłam płatków migdałowych, które ułożyłam w łuskę rybią ( mozolna praca ale piękny efekt ). Na górę zostawiłam trzy łyżki kremu z mascarpone, do którego dodałam 2 łyżeczki cappuccino orzechowego. Kwiatki zrobiłam z pokrojonej w plasterki brzoskwini z puszki. Dodatkowo użyłam ażurki i serduszka z czekolady, cukrowe kuleczki a napis częściowo wykonałam z pisaków cukrowych.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz