SKŁADNIKI:
-2 biszkopty z 5 jaj ( przepis tutaj )
Dodatkowo:
- marmolada owocowa,
- herbata z cytryną lekko słodzona do nasączenia,

- masa śmietanowa o smaku truskawkowym,
- 0,5 l śmietany 30 %,
- galaretka truskawkowa,
- masa śmietanowa o smaku śmietankowym,
- 0,5 l śmietany 30%,
- 3 łyżeczki żelatyny,
- 1 tabliczka białej czekolady,
- 0,5 l śmietany 30%,
- mała paczka wiórków kokosowych ok. 60 g,
- 2 fixy do śmietany.
DO DEKORACJI:
- 0,5 L śmietany 30%,
- 2 fixy do śmietany,
- 3 łyżeczki cukru pudru,
- spożywczy barwnik różowy,
- srebrne i złote perełki,
- kwiatki z opłatku oraz z masy marcepanowej,
- czekolada do wykonania napisu,
- różowy cukier.
500 ml śmietany 30% ubić z fixami do śmietany i 3 łyżeczkami cukru pudru. Obłożyć cały tort. Wyrównać nożem maczanym w gorącej wodzie, aby śmietana się błyszczała. Pozostałą śmietanę wymieszać ze szczyptą różowego barwnika. Jeżeli śmietany nie wystarczy, można ubić jeszcze 200 ml śmietany z jednym fixem i dwiema łyżeczkami cukru pudru i tak samo zabarwić barwnikiem. Udekorować tort według uznania wyciskając wzorki szprycą. Aby wykonać napis, trzeba 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Następnie przełożyć ją do woreczka, ściąć malutki kawałeczek rogu i wyciskając czekoladę, wykonać napis. Należy uważać, aby nie ściąć rogu za dużo, ponieważ czekolada sama będzie wyciekać. Położyć kwiatki i udekorować perełkami oraz różowym cukrem. Gotowe :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz